شاید شما هم حرف از گنجی بزرگ در ایران که هنوز یافت نشده است شنیده باشید. این گنجینه که بی شک از بزرگترین گنج دوران به حساب می آید در ایران مدفون شده است. و سر گذشت جالبی دارد.
سرنوشتی که ما از آن سراغ داریم، این است که یکی از بزرگ ترین گنج های مدفون شده و موجود در جهان است که علی رغم تلاش های بسیار برای یافتن آن هنوز دست بشر به این گوهر نایاب نرسیده است. حال به نظر شما این گنج مدفون در کجای ایران ساکت و آرام جا خوش کرده است؟.
گنجینه پادشاه بزرگ ایرانیان، داریوش سوم هخامنشی که در سال های ۳۸۰ تا ۳۳۰ قبل از میلاد می زیسته، بی تردید می توان گفت که بزرگترین گنج تمام دوران ها می باشد. قسمتی از این گنج را امپراتور مقدونیان، اسکندر (۲۳۲ – ۳۵۶ ق.م) چپاول کرد آن هم درست هنگامی که در سال های حدود (۳۳۴ ق.م) پادشاهی ایران را تسخیر و گنجینه های شوش، ایسوس (شهری در کشور ترکیه کنونی)، دمشق و تخت جمشید را به غارت برد.
امپراتور فاتح فقط در تخت جمشید حدود ۹,۰۰۰ تالنت طلا و ۴۰,۰۰۰ تالنت نقره به غنیمت گرفت. هر تالنت با معیارهای امروزی حدود ۲٫۲۶ کیلوگرم بود، یعنی بیش از ۱۰۰۰ تن یا به حساب دیگر بیش از ۵۰ کاروان بزرگ از حیوانات بارکش که تنها غنیمت یکی از شهر های ایران را با خود حمل می کردند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.