حساسیت به طلا

یکی از نکاتی که در ارتباط با مصرف زیورآلات طلا ممکن است با آن مواجه شده باشید؛ ایجاد حساسیت های پوستی و آلرژی در اثر استفاده از آنها است.
بروز و ظهور حساسیت به طلا از آن دست بد اقبالی هایی است که نه تنها در قیاس با بدلیجات با درصد ضعیف تری محتمل است؛ بلکه با اطلاع و رعایت برخی نکات و اصول بهداشتی تا حد زیادی قابل پیشگیری و درمان است.
اگر شما نیز گمان می کنید به طلا یا نقره حساسیت دارید و در پی راه حلی برای غلبه بر این معضل هستید؛ حتما تا پایان این مقاله با ویاناگالریا همراه باشید.

عوامل حساسیت زا در طلاجات
1-فلزات موجود در آلیاژ طلا
پیش تر در مقاله ای تحت عنوان انواع رنگ های طلا به این مساله اشاره کردیم که طلای خالص یا 24 عیار بیش از حد نرم و شکننده بوده و از طرف دیگر بسیار گران قیمت می باشد. به همین خاطر سازندگان مصنوعات طلا برای مقرون به صرفه و ارزان تر شدن طلاجات و نیز بالا بردن مقاومت و دوام آنها، طلا را با فلزات دیگری ترکیب کرده و در قالب آلیاژهای متنوعی تولید می کنند.
برخلاف تصور عموم و در اغلب موارد، این حساسیت ها ارتباطی با خود طلا ندارد بلکه ناشی از دیگر فلزات به کار رفته در آلیاژ طلاجات می باشد؛ از جمله:
نیکل (Nickel)
یکی از این فلزاتِ به شدت حساسیت زا، فلز نسبتا ارزان قیمت نیکل است که در ترکیب برخی آلیاژهای طلا برای سفید یا مقاوم کردن زیورآلات به کار می رود.
اگر آلرژی ایجاد شده در اثر وجود نیکل باشد، در بازه ی زمانی 12 الی 48 ساعت پس از مصرف و تماس زیورآلات حاوی نیکل با پوست، حساسیت به تدریج نمایان خواهد شد.
هرچند نیکل بارزترین آلرژن در مصنوعات طلا به شمار می رود، اما صحیح نیست که همه ی حساسیت های پوستی به طلاجات را ناشی از وجود نیکل بدانیم.
2-تنگ یا کیپ بودن طلاجات
یکی دیگر از شایع ترین علل ایجاد آلرژی های پوستی در اثر مصرف زیورآلات طلا، تنگ بودن سایز یا محکم بستن آنها به صورت کیپ یا اصطلاحا خفتی می باشد. چسبیدن طولانی مدت این مصنوعات به سطح پوست مانع جریان یافتن هوا و تنفس پوست شده و احتمال بروز التهاب و حتی درماتیت تماسی را تشدید می کند.
(درماتیت تماسی از انواع حساسیت های پوستی رایج است که در اثر تماس مستقیم پوست با جسم خارجی مانند زیورآلات، بروز پیدا می کند)
علائم حساسیت به طلا
یکی از سوالاتی که در مورد آلرژی به طلاجات ممکن است مطرح شود، این است که چگونه از حساس بودن پوست خود نسبت به مصنوعات طلا آگاه شویم؟
از جمله نشانه های بروز حساسیت به زیورآلات می توان از موارد زیر نام برد:
– خارش مداوم و رو به تشدید
– به گِزگِز افتادن پوست
– ملتهب و قرمز شدن پوست
– به وجود آمدن جوش های ریز و به تعبیری دون دون شدن سطح پوست
– خشکی بیش از حد و ایجاد ترک های پوستی (مانند اگزما)
– بروز حالتی شبیه سوختگی بر روی سطح پوست
راهکارهای پیشگیری و درمان حساسیت به طلا
خشک و پاکیزه نگاه داشتن پوست
پیش از مصرف طلاجاتی که در شما موجب بروز آلرژی می شوند، پوست بدن خود را خشک و تمیز کرده و همواره در همین حال نگاه دارید؛ زیرا آلودگی و رطوبت موجب تشدید اثر عوامل حساسیت زا می گردد.
هنگام فعالیت زیورآلات را درآورید
یکی از ساده ترین راه حل های جلوگیری از ایجاد آلرژی به طلاجات، رعایت این نکته است که در حین فعالیت های روزمره مانند شست و شوی ظروف و البسه، کار با مواد شوینده، استحمام و به ویژه کارهای پرتحرک به خصوص هنگام ورزش، جواهرات خود را از بدن جدا کنید؛ چرا که در اثر ورزش، تعرق بدن افزایش می یابد و در نتیجه ی تماس زیورآلات با عرق بدن و مواد شوینده که خاصیت اسیدی دارند، احتمال بروز حساسیت به طلا و التهابات پوستی بالاتر می رود.
آبکاری مصنوعات طلا
طلاجات با هردرجه ی کیفی ممکن است به مرور و در اثر مصرف روزمره دچار ساییدگی و خط و خش در لایه ی رویی خود شده و بدین ترتیب مواد حساسیت زای موجود در ترکیب آنها در تماس مستقیم با سطح پوست قرار گرفته و سبب بروز آلرژی شوند. یکی از راه حل های ساده برای رفع این معضل، آن است که مصنوعات طلا با عیار پایین را با روکشی از طلای 24 عیار (طلای خالص) آبکاری نمایید؛ همچنین برای رفع حساسیت به طلای سفید، آبکاری با فلز رودیوم یا پلاتین که در قیاس با نیکل از درصد حساسیت زایی پایین تری برخوردارند، گزینه ی مناسبی است.
مصرف زیورآلات حساسیت زا را به حداقل برسانید
چنانچه می بینید پوست شما به نوع خاصی از مصنوعات طلایتان حساس است، مصرف آنها را منحصر به بازه ی زمانی کوتاه و موقعیت های به خصوص کرده و از مصرف طولانی مدت و روزمره ی آن زیورآلات خودداری کنید.
استفاده از زیورآلات هایپوآلرژیک
طلاجات ضد حساسیت که با نام تجاری Hypo_Allergic شناخته می شوند، عموما تولید شده از مواد مرغوب و با درصد طلای بالا بوده و طبیعتا به نسبت سایر زیورآلات گرانقیمت تر می باشند.
این گروه از زیورآلات که غالبا در برندهای معتبر و صاحب سبک یافت می شوند؛ برای افراد دارای پوست های حساس و آسیب پذیر گزینه ی مناسب تری هستند.
لاک برق ناخن
لاک براق کننده ی ناخن بی رنگ و شفاف می باشد. چنانچه روی طلاجاتی که سبب بروز حساسیت شده ، لایه ای نازک از این لاک بزنید، مانند عایقی محافظتی مانع از تماس مستقیم پوست با آن زیورآلات می شود؛ فقط ایراد کار آنجاست که مرتبا باید این لایه را تمدید کنید.
درمان با دارو
در صورت موثر واقع نشدن راهکارهای پیشگیری، با مراجعه به متخصص پوست و یا تجویز پزشک داروساز، از محصولات درمانی مناسب در قالب پمادها، شربت ها و قرص های ضد حساسیت استفاده نمایید.
(از مصرف این قبیل داروها به صورت سرخود اکیدا خودداری کنید)
ختم کلام
در این مقاله تیم پژوهشی ویاناگالریا با معرفی و بررسی علل عمده ی حساسیت به طلا و راهکارهای پیشگیری و درمان این آلرژی ها، کوشیدیم تا بار دیگر شما عزیزان را در راستای انتخابی آگاهانه در زمان خرید و نیز رفع ناراحتی های پوستی احتمالی در حین مصرف یاری رسانیم.
اگر شما نیز علت یا راه حل دیگری در مورد این قبیل حساسیت ها می شناسید، و نیز جهت طرح هرگونه سوال یا ثبت نظر، در بخش دیدگاه، برای ما و دیگر مخاطبان یادداشت بگذارید.
دوستدار شما ویاناگالریا
نظرات کاربران
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.