معادن طلای ایران کجاست؟

ایران در منطقه ای واقع شده که کشورهای اطراف آن مانند ترکیه و عربستان و کشورهای حوزه خلیج فارس با توجه به رشد و توسعه اقتصادی به منابع معدنی نیاز دارند.
کشورهای اطراف ایران از نظر ذخایر معدنی خیلی فقیر هستند. این کشورها در صنایعی مانند فولاد سرمایهگذاری کردهاند، ولی مواد اولیه آنها وارداتی است و ایران منبع خوبی برای تأمین نیازهای این کشورها به حساب می آید.
یکی از پرسود ترین معادن برای سرمایه گذاری معدن طلا می باشد، اما جای تاسف دارد که سرمایه گذاران بنا به دلایل مختلفی علاقه ایب ه سرمایه گذاری در آن نشان نمی دهند.
معادن طلا در کشورمان جای اکتشافات زیادی دارد کارشناسان بر این باورند که ایران از نظر ذخیره طلا یک کشور پر پتانسیل است که به آن اهمیت زیادی داده نشده است. چه اگر در این زمینه عملکرد هایی مطلوب انجام شود تاثیر فوق العاده ای بر روند رشد و تکامل اقتصادی کشور خواهد گذاشت.
نقش معادن طلای ایران در اقتصاد
معادن نقش زیادی در رشد اقتصادی هر کشور دارند که اگر به آن توجه شود مسلما باعث رونق تولید می شود.
طلا یکی از معادنی است که با مسائلی همچون تاخیر و ضعف اکتشاف رو به رو است. متاسفانه در ایران بحث اکتشاف به خوبی روشن نیست و باید به این موضوع بیشتر پرداخت و آن را شفاف کرد.
در گذشته فقط یک معدن طلا در موته وجود داشت، اما بعد از آن معادن طلا روز به روز شناسایی شدند و بعد از اکتشافات طولانی امروزه معادنی که دارای ذخایر طلا هستند در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اصفهان، سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و جنوبی و استان مرکزی به چشم می خورند.

دانستنی هایی در مورد معادن طلای ایران
معادن طلای ایران و مواد معدنی در کشورمان شرایط ویژهای دارند، اکتشافات در بحث طلا توسط سازمان زمینشناسی به صورت ویژه از دهه شصت آغاز شد که نتایج بسیار خوبی را به همراه داشته است.
یکی از اطلاعات حائز اهمیت در بحث طلا، تجمیع نقشههای ژئوشیمی و دیگر عملیات اکتشافی بود که در ۲.۳ کل کشور انجام شد. هماکنون ۳۲ معدن طلا در ایران وجود دارد که ۲۱ تا از آن فعال و ۹ تای آن غیرفعال و ۲ تای آن در حال تجهیز شدن می باشند. در کشور حدود ۱۰ تن تولید طلا از معادن داریم با این تفاسیر اگر بخواهیم روی طلا کار کنیم شاید پتانسیل ذخایر کشور تا چیزی قریب به هزار تن را هم داشته باشیم.
در دنیا نیز بحث اکتشافات طلا را پیگیری میکنند که رخداد اکتشافاتی طلای شکل گرفته شده این چنین است که تاکنون ۳ هزار و ۲۰۰ تن طلا سالیانه در کل دنیا به مرحله استخراج می رسد.
شهرهای دارای معادن طلا
در کشور استان های طلا خیز خوبی داریم، مانند: آذربایجان غربی، کردستان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، سمنان، زنجان، آذربایجان شرقی و حتی اصفهان، استان مرکزی و قم هم شرایط خوبی برای تولید مواد معدنی دارند.
ما بزرگترین مصرف کننده طلا هستیم و رتبه ۶ را در جهان داریم که میتواند پشتوانه خوبی برای اقتصاد کشور باشد.
به واسطه این موضوع میتوانیم در بحث طلا ورود پیدا کنیم، به خصوص باید کارهایی در بحثهای زیست محیطی انجام دهیم. باید روش های بهینه ای که برای اکتشافات طلا در دنیا وجود دارد را استفاده کنیم تا بتوانیم در بحث فناوری به شرایط مطلوبی برسیم.
کشورمان خوشبختانه پتانسیل این را دارد که به عنوان تولید کنندگان طلا در جهان به شمار آید. زمانی در موته ۵ تن ذخیره در بحث طلا داشتیم که در اکتشافات طلا سرمایه گذاری شد و این عدد ارتقا یافت و هم اکنون ذخایر از ۵ تن به ۳۴۰ تن رسیده است که اتفاق خیلی خوبی در تاریخ کشف معادن طلا بوده است و میتوانیم بگوییم اگر طلا به عنوان یک منبع خاص تعریف شود، میتوانیم این شرایط را تا حد زیادی بهبود بخشیم.
معدن طلای زره شوران
معدن طلای زرهشوران به عنوان بزرگ ترین معادن طلای ایران است که در ۳۵ کیلومتری شهرستان تکاب و ۱۵ کیلومتری مجموعه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تخت سلیمان قراردارد. گواهی کشف معدن طلای زرهشوران بعد از عملیات اکتشافی گروههای داخلی و خارجی به نام سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران صادر شده است.

معدن طلای آق دره
معدن طلای آقدره دومین معدن از معادن طلای ایران که در ۳۰ کیلومتری شهرستان تکاب واقع شده است. شرکت معدنی پویازکان آق دره (سهامی خاص) اولین شرکت معدنی فعال در زمینه طلا در کشور می باشد.
این شرکت فعالیت خود را در سال ۱۳۷۵ استارت زد دفتر مرکزی شرکت در شهرستان کرج و معدن در کیلومتر ۵۰ جاده تکاب تخت سلیمان واقع شده است. این معدن از نوع سطحی بوده و دارای عیار طلای ۱.۵ گرم بر تن می باشد شرکت های فراوری به غیر از طلا، نقره و جیوه را هم از این کانسنگ استخراج می کنند.
کارخانه فرآوری و استحصال طلای آقدره در ۳۰ کیلومتری شهرستان تکاب با ظرفیت تولید سالیانه ۲/۲ تن به بهرهبرداری رسیده و هم اکنون نیز فعالیت دارد.

معدن طلای موته
معدن طلای موته در نزدیکی روستای موته و روستای رباط ترک و در فاصله ۵۰ کیلو متری از شهرهای گلپایگان، دلیجان و میمه واقع شده است. معدن طلای موته که در این محل واقع است به صورت روباز است و در بر دارنده ۹ کانسار طلادار میباشد که در هر روز ۱ الی ۲ کیلوگرم طلا با درصد خلوص۷۰ ٪ ( ۱۸ عیار) تا ۹۵٪ ( ۲۴ عیار ) در شمش های ۲ تا ۱۰ و ۱۳ تا ۱۵ کیلویی تولید می شود.
سالانه نزدیک به ۲۰۰ کیلو طلا از معدن طلای موته استخراج میشود. کارخانه فرآوری طلای ایران در موته ۱۵ سال پیش به همت یک شرکت استرالیایی به بهره برداری رسید.
ختم کلام
در این مقاله به بررسی معادن طلای ایران و معرفی مهمترین معادن طلای مورد استفاده پرداختیم. همچنین درباره میزان اهمیت معادن طلا در اقتصاد صحبت کردیم. طبیعی است که استفاده بهینه از این گنجینه ملی میتواند نقش بسزایی در جذب درآمدهای ملی داشته باشد. امیدواریم محتوای این مقاله برای شما سودمند بوده و مورد پسند شما واقع شده باشد. در صورتی که در رابطه با موضوع مورد بحث سوال یا نظری داشتید میتوانید در قسمت دیدگاهها آن را ثبت کرده و تیم پشتیبانی ویاناگالریا در اسرع وقت پاسخگوی سوالات شما خواهد بود.
دوستدار شما ویاناگالریا
نظرات کاربران
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.