دانستنی های عجیب و جالب در مورد طلا

قرنهای متمادی است که طلا به عنوان گرانبهاترین و پرکاربردترینِ فلزها در انواع مصارف زینتی و نیز صنایع و علوم گوناگون مورد استفاده قرار میگیرد.
شاید برای شما نیز این گونه باشد که با شنیدن واژهی طلا اولین چیزی که به ذهنتان میرسد؛ زیورآلات و جواهرات تولید شده با بهرهگیری از این فلز باشد.
اما جالب است بدانید دنیایی از حقایق شگفتآور پیرامون طلا وجود دارد که اغلبِ ما اطلاعات چندانی از آنها نداریم؛ به همین خاطر در این شماره از سری مقالات مجلهی اینترنتی ویاناگالریا بر آن شدیم تا به ارائهی دانستنیهای عجیب و جالب در مورد طلا بپردازیم.
چنانچه قصد انتخاب و خرید طلا و جواهرات را داشته و یا در صورت تمایل به آگاهی هرچه بیشتر پیرامون این فلز باارزش؛ دعوت میکنیم تا پایان این مطلب با ما همراه شوید:
ریشهی واژهی طلا
به عقیدهی برخی کارشناسان این حوزه، کلمهی طلا برگرفته از واژهی Yellow به معنای “زرد” است که نشانگر یکی از صفات بارز طلا یعنی رنگ اصلی آن است. گواه این مطلب را در لغتِ مختصِ طلا در بسیاری از زبانها میتوان شاهد بود؛ از جمله:
• زبان انگلیسی: Gold / زبان دانمارکی: Guld / زبان آلمانی: Gold
• زبان هندی: Gulden / زبان نروژی: Gull / زبان آفریقایی: Goud
منشا پیدایش طلا از فضا بوده است !!

میزان طلای موجود در کل جهان
براساس آخرین آمار ارائه شده توسط شرکت تامسون رویترز، کل طلای موجود در جهان بالغ بر 171 هزار و 300 تن میباشد.
البته ارزیابیهای دیگری نیز وجود دارد که حجم کل طلای دنیا را از حدود 155 هزار تن تا حدود 2 و نیم میلیون تن برآورد کردهاند.
در تعبیری جالب، گفته میشود که اگر کل طلای کشف و تولید شده تا به امروز را به شکل مفتولی نازک 5 میکرونی فرض کنیم؛ این سیم نازک را میتوانیم 77 میلیون بار به دور کرهی زمین بپیچیم.
اقیانوسها طلای بسیار زیادی در خود دارند
در هر مایل مکعب از آب اقیانوس، چیزی در حدود 25 تن طلا وجود دارد. با این حساب در تمام اقیانوسها بیشتر از 10 میلیارد تن طلا وجود دارد که تا به امروز متاسفانه راهی برای استخراج آنها کشف نشده است .
طلا هراسی (Aurophobia)
قدمت کشف طلا
به احتمال قوی طلا یکی از اولین فلزهایی بوده که انسانهای ماقبل تاریخ موفق به کشف آن شدند. براساس یافتههای علم باستان شناسی قدمت کشف طلا به 4000 سال قبل از میلاد مسیح برمیگردد که این یعنی فراتر از تاریخ عصر حجر.
خاصیت کشش اعجاب انگیز طلا
قابلیت چکش خواری و کشش یافتن در فلز طلا به قدری بالا است که در صنعت ریختهگری از هر انس طلای خالص یا همان 24 عیار میتوان چیزی حدود 5 میلیون طلای خردشدهی 1 اینچی را تشکیل داد.
یا در مقیاسی دیگرمیتوان یک انس طلا را حدودا 820 متر با قطر 5 میکرون کشش داد که این قطر معادل با یک دهم قطر تار موی انسان است.
طلا : کمیابترین فلز جهان
یکی از علل اصلی ارزش بالا و گرانبهایی طلا آن است که بسیار کمیاب میباشد و در مناطق خاص و محدودی یافت میگردد. به عبارت دیگر میتوان گفت میزان طلایی که از بدو کشف تا به امروز ذوب شده؛ برابر با میزان آهنی است که در بازهی زمانیِ کمتر از یک ساعت در سراسر دنیا گداخته میشود.

رکورد داران ذخیره و مصرف طلا
سرزمین ایالات متحدهی امریکا رتبهی اول ذخیرهی طلا را به نام خود زدهاست.
اما در ارتباط با مصارف زینتی، مقام اولِ میزان مصرف طلا در جهان به کشور هند اختصاص یافته است؛ با این وصف که فقط 20 درصد کل طلای استفاده شده در دنیا در قالب زیورآلات، در لباس ساری مردم هند به کار رفته است.
در برخی گیاهان طلا وجود دارد!
برگ های درخت اُکالیپتوس حاویِ مقادیر بسیار ناچیزی طلا هستند که البته به قدری کم است که با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نمیباشد.
طلا، نماد پیروزی در مسابقات هنری – ورزشی
از آنجایی که فلز طلا با ارزشترین فلز جهان است؛ مدالها و جامهای مخصوص جوایزِ نفر اول یا همان برندهی مسابقات ورزشی، رویدادهای هنری و فرهنگی از جنس این فلز تهیه و تولید میشوند و به همین دلیل به عنوان نماد پیروزی و موفقیت به شمار میرود.
آپولو هوا کردن با کمک طلا
یکی دیگر از خواص و کاربردهای مهم طلا یعنی عایق حرارتی بودن آن در ساخت فضاپیمای آپولو نقش بسیار مهمی داشته است؛ با این وصف که دیوارهی بیرونی این فضاپیما با بهرهگیری از ورقههای طلا پوشانده شده است تا فضانوردان از خطر تشعشات اتمی در امان باشند. همچنین کلاههای ویژهی فضانوردان نیز با لایهی نازک طلا عایق میشوند تا چشمان و صورت آنها را در مقابل نور شدید در حفاظت لازم قرار گیرند؛ با این وصف که نور به داخل کلاه وارد شود اما در عین حال فضای داخل آن خنک بماند.
از دیگر حقایق جالب دربارهی طلا میتوان به موارد زیراشاره کرد:
• طلا هرگز اکسید نمیگردد؛ یعنی به هیچ عنوان دچار زنگ زدگی نمیشود و همواره براق خواهد ماند.
• طلای بسیار خالص به حدی نرم و انعطافپذیر است که میتوان با فشار انگشتان دست به آن شکل داد.
• در جدول تناوبی عناصر فلز طلا سنگینترین و متراکمترین فلزِ نمودار است.
ختم کلام
در این مقاله نیز تیم پژوهشی ویاناگالریا با هدف آشنایی بیشترِ شما عزیزان با فلز گرانبهای طلا، به ارائهی حقایق متنوعی درباره ی این فلز منحصر به فرد پرداخته و کوشیدیم تا با بیان برخی از دانستنی های عجیب و جالب در مورد طلا، بار دیگر مخاطبان همواره همراه خود را برای انتخاب و خریدی مطمئن و آگاهانه یاری رسانیم.
چنانچه از نکات دیگری درباره ی طلا اطلاع دارید و نیز به منظور در میان گذاشتن هر گونه سوال، نظر یا طرح موضوع پیشنهادی با ما همراه شوید و در قسمت دیدگاهها برای ما و سایر خوانندگان یادداشت بگذارید.
دوستدار شما ویاناگالریا
نظرات کاربران
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.