سوراخ کردن گوش

از گذشتههای دور تا به امروز آویختن گوشواره برای آراستگی صورت و زیبایی ظاهری همواره مطرح بوده و با گذر زمان بیش از پیش مورد استقبال و استفاده قرار گرفته است.
اما در این میان نکتهای که بین گوشواره با سایر اقلام زیورآلات تفاوت محسوسی ایجاد میکند؛ آن است که برای استفاده از اغلب گوش آویزها باید عضو مرتبط یعنی گوش سوراخ گردد تا بتوان گوشواره را آویزان و مورد استفاده قرار داد.
اما چگونگی انجام درست و اصولی فرآیند سوراخ کردن گوش و رعایت نکات ایمنی و بهداشتی لازم جهت جلوگیری از بروز عوارض احتمالی دربردارندهی مطالب و دانستیهای مهمی است.
از آنجایی که اغلبِ ما اطلاعات چندانی در این مورد نداریم؛ به همین خاطر در این شماره از سری مقالات مجلهی اینترنتی ویاناگالریا بر آن شدیم تا به تفصیل به بیان و بررسی همه چیز درباره سوراخ کردن گوش بپردازیم.
چنانچه قصد انتخاب و خرید گوشواره یا سوراخ کردن گوش را داشته و یا در صورت تمایل به آگاهی هرچه بیشتر پیرامون دانستنیهای لازم در ارتباط با سوراخ کردن گوش، دعوت میکنیم تا پایان این مطلب با ما همراه شوید:
روش های سوراخ کردن گوش

1- سوراخ کردن گوش به شیوهی سنتی با سوزن و نخ
در ابتدای این بخش بهتر است بگوییم که با توجه به تسهیل پروسهی سوراخ کردن گوش با روشهای ایمنیِ به روز و نیز احتمال و آمار بالای بروز عفونت در اثر سوراخ کردن گوش به روش قدیمی با نخ و سوزن، توصیه میشود تا حد امکان از سوراخ کردن گوش در خانه و با سوزن، خودداری و روشهای ساده و مطمئنتری که در ادامه عنوان شدهاند را جایگزین کنید؛ با این حال اگر همچنان قصد استفاده از روش خانگی و سنتی سوراخ کردن گوش با استفاده از سوزن نخ را دارید؛ حتما نکات ایمنی و توضیحات زیر را رعایت نمایید.
1- ابتدا سوزنهای مخصوص سوراخ کردن گوش را تهیه و حتما استریل کنید. این سوزنها توخالیاند و حفرهای درون آنها تعبیه شده تا پس از سوراخ کردن گوش به سادگی بتوانید گوشواره طلا را جا بزنید.
(برای تهیهی این سوزنها میتوانید به داروخانهها، مراکز تجهیزات پزشکی و نیز فروشگاههای آنلاین مراجعه نمایید.)
2- موهای فردی که قرار است گوشش سوراخ شود را کامل و دور از برخورد با گوش ببندید؛ چرا که موی سر علاوه بر آن که احتمال آلودگی به باکتری را دارد؛ در حین سوراخ کردن نیز ممکن است به سرِ سوزن گیر کرده و همراه با سوزن از سوراخ گوش رد شود و سبب بروز عفونت گردد.
3- دستان خود را به دقت بشویید تا احتمال انتقال آلودگی در اثر تماس دست با سوزن به حداقل برسد.
4- با کمک یک خودکار یا ماژیک نقطهای از گوش را که برای سوراخ کردن در نظر گرفتهاید؛ علامت گذاری کنید. چرا که در غیر این صورت احتمال عدم تقارن سوراخهای دو گوش بالاتر خواهد بود.
(اگر در حین علامت گذاری روبروی آیینه بایستید؛ تشخیص تقارن نقطهی مورد نظر در دو گوش راحتتر خواهد بود)
5- پیش از فرو بردن سوزن در گوش، حتما یک بار دیگر سوزن و نیزگوش را با الکل به خوبی ضدعفونی کنید.
6- اگر اولین مرتبهای است که گوش فرد سوراخ میشود؛ بهترین گزینه برای گوشواره، استفاده از گلمیخ یا گوشوارههای طلا یا طبیِ دکمهای وظریف است.
(از آنجایی که انتهای گل میخ مانند سوزن تیز است؛ به راحتی میتوان در صورت لزوم آن را درآورد و دوباره جا زد. از سوی دیگر طول گل میخ با پینی که در قسمت پشتی خود دارد؛ بلند و کوتاه میشود تا روی نرمهی گوش فیکس شود, گل میخ را نیز میتوانید از طلافروشیها، مراکز تجهیزات پزشکی و فروشگاههای آنلاین تهیه نمایید.)
2- سوراخ کردن گوش با دستگاه سوراخ کن
استفاده از دستگاههای سوراخ کنِ گوش و یا سوراخ کردنِ گوش با آنژیوکت به مراتب جایگزین بهتر و مطمئنتری به نسبت روش سنتی این کار هستند و البته که در شیوهی مدرن نیز رعایت نکات ایمنی و بهداشتی بسیار حائز اهمیت است.
1- در این روش نیز حتما موهای شخصی که میخواهید گوش او را سوراخ کنید؛ ببندید تا مبادا در حین سوراخ کردن به سرِ سوزن گیر کرده و همراه با سوزنِ دستگاه از سوراخ گوش رد شده و سبب بروز عفونت گردد.
2- دستان خود را با آب و صابون یا مایع دستشویی به خوبی بشویید.
3- در این مرحله نیز مانند روش سنتی با استفاده از ماژیک ناحیهای از گوش را که برای سوراخ کردن در نظر گرفتهاید؛ مشخص کنید تا میزان تقارن سوراخهای دو گوش بیشتر باشد.
4- پیش از استفاده از دستگاه، گوشِ فرد حتما با الکل یا محلولهای مشابه ضدعفونی گردد.
5- دقت داشته باشید که نحوهی کار با دستگاه سوراخ کنِ گوش یک کار حساس و نیازمند مهارت لازم است و به هیچ عنوان نباید توسط افراد غیر متخصص و کارنابلد انجام شود. پس حتما و حتما برای سوراخ کردن گوش با دستگاه به مراکز بهداشتی درمانی معتبر مراجعه کنید.

بهترین سن برای سوراخ کردن گوش
به عقیدهی برخی کارشناسان سن مناسب برای سوراخ کردن گوش، یک تصمیم شخصی است و به دیدگاه افراد مرتبط است. با این حال بسیاری از متخصصین حوزهی پزشکی و سلامت، دربارهی سوراخ کردن گوش نوزادان به خصوص در ماههای اول تولد اخطار داده و معتقدند این کار ممکن است منجر به عواقب و خطرات متعددی شود.
در یک بیان کلی انجام پیرسینگ و یا سوراخ کردن و ایجاد حفره در هرناحیه از بدن و از جمله گوش، احتمال ورود باکتری و بروز عفونت را در پی خواهد داشت. این نکته در ارتباط با کودکانِ تازه متولد شده بیش از سایر سنین صدق میکند چرا که در ماههای آغازین حیاتِ نوزاد، سیستم ایمنی بدن او هنوز به حد کافی تکامل نیافته و در حال رشد و شکل گیری است.
به همین خاطر اکثر متخصصین توصیه میکنند که والدین حداقل تا قبل از 6 ماهگی اقدام به سوراخ کردن گوش فرزند خود نکنند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوانان در مصاحبه با یک پزشک عمومی بهترین سن برای سوراخ کردن گوش دختران، بازهی سنی 6 تا 7 سالگی است.
بهترین و بدترین ناحیه از گوش برای سوراخ شدن
دکتر پورحاجی غلامی در گفت و گویی با خبرنگار حوزهی کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان در پاسخ به این سوال که کدام ناحیه از گوش برای سوراخ شدن و استفاده از گوشواره بهتر و بدتر است؛ این گونه جواب دادند:
” بهترین قسمتِ گوش برای سوراخ شدن و آویزان کردن گوشواره، قسمت نرمه یا لوبول گوش است و بدترین ناحیه نیز بخش غضروفی آن است چرا که احتمال ابتلا به عفونت به مراتب بیشتر خواهد بود.
مراقبتهای پس از سوراخ کردن گوش
• پس از سوراخ کردن گوش، اطراف ناحیهی سوراخ شده را هر روز با پد الکلی یا پنبهی آغشته به الکل یا سایر محلولهای ضدعفونی کننده پاک و سپس با وازلین یا پمادهای نرم و مرطوب کننده چرب نمایید.
• تا زمانی که التهاب و زخم ناشی از سوراخ گوشها به طور کامل التیام نیافته، از اسپری کردن هر نوع تافت یا عطر و ادکلن در اطراف گوش خودداری کنید.
• در روزهای ابتدایی پس از سوراخ کردن گوش، هر چند ساعت یک بار گوشواره را در گوش خود بچرخانید چرا که از چسبیدن گوشواره به زخمِ سوراخِ گوش ممانعت میکند.
• حداقل طی 4 تا 6 هفته پس از سوراخ کردن گوش حتما از گوشواره استفاده نمایید. در غیر این صورت از آنجایی که زخم تازهاست؛ مجدد جوش میخورد و سوراخ ایجاد شده در گوش، کیپ و بسته میگردد.
• بهتر است از ایجاد همزمان دو یا چند سوراخ روی نواحی مختلف گوش خودداری شود؛ چرا که این موضوع باعث میگردد زخمها دیرتر بهبودی یابند.
ختم کلام
در این مقاله نیز تیم پژوهشی گالری طلا ویاناگالریا با هدف آشنایی بیشترِ شما عزیزان با نحوهی استفاده از زیورآلات، به ارائهی دانستنیهای جالب و جامع پیرامون استفاده از گوشواره پرداخته و کوشیدیم تا با بیان همه چیز درباره سوراخ کردن گوش و ارائهی نکات کابردی و مفید در قالبِ راهنمای سوراخ کردن ایمن و بهداشتی گوش، بار دیگر مخاطبان همواره همراه خود را برای انتخاب و خریدی مطمئن و آگاهانه و استفادهی بدون عوارض از گوشواره یاری رسانیم.
چنانچه از نکات دیگری در مورد پروسهی سوراخ کردن گوش اطلاع دارید و نیز به منظور در میان گذاشتن هر گونه سوال، نظر یا طرح موضوع پیشنهادی با ما همراه شوید و در قسمت دیدگاهها برای ما و سایر خوانندگان یادداشت بگذارید.
دوستدار شما ویاناگالریا
نظرات کاربران
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.