همانطور که در بخش بالا بدان اشاره شد، فلز طلا قدرت منحصر به فردی در رسانایی و هدایت جریان الکتریکی داشته و نیز نسبت به اکسید شدن از دوام و مقاومت بالایی برخوردار است. از طرف دیگر به علت ویژگی بازتاب و منعکس ساختن اشعات مادون قرمز در فضاپیماها، قسمت هایی از اکثر وسیله های فضایی توسط فیلم پلی استری از فلز طلا پوشانده می گردند. این فیلم با انعکاس تشعشعات مادون قرمز، سبب تثبیت درجه حرارت وسایل فضایی می گردد.
همچنین آلیاژهای فلز طلا و پالادیوم در ساختار بدنه ی سفینه ها، تولید آلیاژهای لحیم کاری سخت که با اصطلاح زردجوش نیز شناخته می شوند و مونتاژ برخی از موتورهای راکت و موتورهای توربینی نظامی مورد استفاده واقع می گردد.
- مصرف طلا در ساختار هواپیماها
جالب است بدانید در تولید هر فروند هواپیما چیزی حدود 25 تا 30 کیلوگرم طلا در ساختار بدنه ی آن از جمله موتور هواپیما استفاده می شود.
در بسیاری از هواپیماهای نظامی، پنجره ی آکرلیک موجود در کابین خلبان حاوی روکشی از طلا می باشد. با توجه به خاصیت رسانای گرما و الکتریسیته بودن طلا، به کار بردن این روکش موجب حامل جریان برق بودن این پنجره ها شده و در عمل مانع از یخ زدگی و ایجاد برفک روی پنجره های کابین خلبان می گردد و بدین ترتیب دید خلبان در شرایط جوی سخت مختل نخواهد شد.
از طرف دیگر وجود این روکش طلا مانند یک عایق حرارتی، در صورت پرواز در آب و هوای بسیار گرم با بازتاب گرما به خارج، سبب خنک ماندن هوای درونی کابین خلبان می شود. همچنین در مواقع پرواز در ارتفاعات بسیار سرد و بلند نیز، گرمای داخل کابین را حفظ می کند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.